Kognitiv rehabilitering*

Arrangör

Utbildningsenheten

Målgrupp

Arbetsterapeuter i öppen- och slutenvård inom specialistsjukvården i Region Västmanland i första hand. Övriga arbetsterapeuter i mån av plats.

Beskrivning

Kursen vänder sig till arbetsterapeuter med erfarenhet av att möta personer med kognitiv nedsättning i sitt arbete. Kursens innehåll kommer att röra insikt/medvetenhet och hur man förhåller sig till detta. Hur man bedömer personens förmåga till inlärning samt vilka konsekvenser olika nedsättningar ger. Huvudsyftet med kursen är att ge redskap för en god bedömning vilken kan användas för behandlingsplanering. Behandlingsinsatser utgår från beslutsträd som är framtagna utifrån evidens genom American Congress for Rehabilitation Medicin, ACRM. Kursen har även för avsikt att diskutera olika typer av insatser liksom pedagogiska modeller för att nå bästa möjliga effekt av insatserna.

Mål och syfte

Målet med kursen är att deltagarna ska få en bättre grund, byggd på evidens, för hur bedömning och behandling bör ske för att ge bästa effekt.

Tidsåtgång

Tre heldagar.

Kostnad

Ca 3000 kr exkl moms per deltagare. Kostnaden kan komma att korrigeras något beroende på deltagarantal.

Övrig information

Vid kursstart ska samtliga deltagare ha med ett patientfall kortfattat beskrivet, utifrån kognitiv nedsättning samt målsättningen med er insats. Tanken är att vi tar upp dessa för att få en bild av vad vi jobbar med samt ha med i tankarna utifrån de olika delarna vi går igenom.
 

Anmälan

Via kompetensplatsen. Inga kurstillfällen planerade under 2020.

Medverkande

Ann Björkdahl, Docent, leg arbetsterapeut.

Ansvarig

Catharina Nygård, leg. arbetsterapeut, Rehabenheten medicin

Dokument

Referenslitteratur

Kontaktperson

Josephina Hellgren, utbildningssamordnare, 021-17 52 43, josephina.hellgren@regionvastmanland.se

Längd: 21 h