Motiverande samtal i kombination med MET (Motivational Enhancement Therapy)*

Arrangör

Lärcentrum

Målgrupp

Läkare, psykolog, psykoterapeut, sjuksköterska, socionom eller liknande inom Regionen, kommunerna i Västmanland samt primärvården.

Du bör ha grundläggande kunskaper om medicinska, psykologiska och sociala aspekter av beroendetillstånd.

Förkunskaper

Enligt Socialstyrelsen: "MET" förutsätter att du som behandlare har en grundläggande utbildning för och erfarenhet av ett människovårdande yrke.
För bästa möjliga förståelse och resultat bör Du ha genomgått grundläggande utbildning inom MI motiverande samtal

Beskrivning

Strategier enligt MI som kan användas vid beroenderelaterade sjukdomar, följsamhet av behandling, återfallsprevention, beteendeinriktad behandling, bemötande av patienter och anhöriga.

Mål och syfte

Syftet är att ge fördjupade och ökade kunskaper och färdigheter i MI som metod samt erhålla färdigheter i att tillämpa MI som förhållningssätt vid MET. Utbildningen avser även att skapa ökad förståelse i beteendevetenskapliga processer med inriktning på motivation, beteendeförändringar samt insikt i bestämningsfaktorer vid olika beteendemönster.
Målet är att deltagarna efter genomgången utbildning skall kunna genomföra professionella MI samtal inom MET, Motivational Enhancement Therapy med goda insikter i beteendeförändringar. Utbildningen avser även att inspirera till en god kommunikation med klienter och anhöriga.

Tidsåtgång

2 dagar

Förberedelse

https://alkoholhjalpen.se/MET   

Kontaktperson vid Lärcentrum

Johanna Hyltberg, tfn 021-175894 johanna.hyltberg@regionvastmanland.se 

Längd: 16 h