Målet med utbildningen är att stärka din kompetens för att kunna bidra till ökad livskvalitet för patienter med analinkontinens.Målgrupp: Sjuksköterskor som förskriver inkontinenshjälpmedel samt inkontinensombud.
Utbildningen anordnas efter intresseanmälan.
Genomgång av förskrivningsprocessen för arbetsstolar. Produktinformation och visning av sortimentet.
Målgrupp: Arbetsterapeut och fysioterapeut/sjukgymnast som förskriver hjälpmedel
Utbildningen anordas efter intresseanmälan
Genomgång av vårt barnhjälpmedelssortiment med syfte att ge grundläggande kunskaper om barnhjälpmedel och förskrivningsrutiner.
Målgrupp: Arbetsterapeut och fysioterapeut/sjukgymmnast som förskriver hjälpmedel till barn och ungdom på Barnklinik
Utbildningen anordnas efter intresseanmälan
Målgrupp: Arbetsterapeut och fysioterapeut/sjukgymmnast som förskriver hjälpmedel till barn och ungdom på Habiliteringen
Genomgång av Pantheras nya rullstol Bambino 3 som kommer ersätta dagens rullstol Bambino.
Målgrupp: Arbetsterapeut och sjukgymnast/ fysioterapeut som förskriver hjälpmedel från Habiliteringscentrum samt Barnkliniken
Genomgång av förskrivningsprocessen för drivaggregat och aktuellt sortiment.
Målgrupp: Arbetsterapeut som förskriver hjälpmedel samt fysioterapeut/sjukgymnast som förskriver hjälpmedel till barn
Utbildningen omfattar två tillfällen där del 1 är en on-lineutbildning och handlar om förskrivningsrutiner för 3- och 4-hjuliga elrullstolar. Del 2 är en praktisk del med genomgång av aktuellt sortiment på Hjälpmedelscentrum.
Utbildningen är obligatorisk för att få förskrivningsrätt för elrullstolar
Målgrupp: Arbetsterapeut som förskriver hjälpmedel samt fysioterapeut/sjukgymnast som förskriver hjälpmedel till barn.
För att få förskriva inkontinenshjälpmedel i Västmanland behöver du gå Hjälpmedelscentrums e-utbildning Förskrivarutbildning -Inkontinenshjälpmedel. Du ska även genomföra Socialstyrelsens e-utbildning Förskrivning av förbrukningsartiklar och utbildning i portalen Guide, se mer information på våra förskrivarsidor .Om du saknar 7,5 hp högskoleutbildning i Inkontinens och kontinensbevarande vård ska du även genomföra en digital grundutbildning i urinvägarnas anatomi och fysiologi.Målgrupp: Förskrivare av inkontinenshjälpmedel inom kommun och region utsedd av verksamhetschef. Du kan vara t ex sjuksköterska, distriktsköterska eller barnmorska.
Onlineutbildning för dig som är ny förskrivare i VästmanlandMålgrupp: Nya förskrivare
Genomgång av aktuellt sortiment och förskrivningskriterier. Förskrivarutbildning om personliga larm ges vid annat tillfälle
Målgrupp: arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast och sjuksköterska som förskriver hjälpmedel. Utbildningen är obligatorisk för att få förskrivningsrätt för GPS-larm.
Genomgång av aktuellt sortiment och produktinformation om gånghjälpmedel. Information om hur du förskriver hjälpmedlen och vilka kriterier som gäller.
Målgrupp: Fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut som förskriver hjälpmedel
Utbildningen syftar till att lära dig att identifiera hudproblem i underlivet hos patienter med urin- och/eller avföringsinkontinens samt utföra förebyggande åtgärder.Målgrupp: Sjuksköterskor som förskriver inkontinenshjälpmedel samt inkontinensombud
Genomgång av aktuellt sortiment med syfte att ge fördjupad kunskap om inkontinenshjälpmedel
Målgrupp: Inkontinensombud efter genomgången e-utbildning inkontinensombud grund
Utbildning för inkontinensombud i Västmanland som ger grundkunskaper om inkontinens.Målgrupp: Inkontinensombud
Genomgång av förskrivningsbara elektroniska kalendrar och kalenderappar; Memoplanner, MemoGo och Handikalender samt anpassning av egenägd teknik, välfärdsteknik.
Målgrupp: Arbetsterapeut och logoped som förskriver kognitiva hjälpmedel
Genomgång av förskrivningsprocessen för hjälpmedel inom området kognition: planering, tid och minne samt genomgång av aktuellt sortiment.
Målgrupp: Specialpedagoger på Habiliteringen som förskriver enkla kognitiva hjälpmedel
Genomgång av förskrivningsprocessen för kommunikationshjälpmedel och av aktuellt sortiment och
Målgrupp: Logoped och arbetsterapeut
Produktinformation, teori och praktisk genomgång av aktuellt sortiment av lyftselar, golvlyftar, stålyftar och taklyftar.
Genomgång, teori och praktik av flera modeller av rullstol Cross.
Målgrupp: Arbetsterapeut och fysioterapeut/sjukgymnast som förskriver rullstolar
Genomgång av aktuellt sortiment av komfortrullstolar
Genomgång av förskrivningsprocessen för manuell rullstol och aktuellt sortiment av de enklaste rullstolarna transport/ allround.
Genomgång av förskrivningsprocessen för hjälpmedel för omgivningskontroll, manöverkontakter och monteringssystem samt genomgång av aktuellt sortiment.
Målgrupp: Arbetsterapeut, fysioterapeut/ sjukgymnast och logoped som förskriver hjälpmedel
Produktinformation, teori och praktisk genomgång av aktuellt sortiment av hygienhjälpmedel, vårdsängar inkl tillbehör samt antidecubitusmadrasser.
Genomgång av aktuellt sortiment och förskrivningskriterier inom område personliga larm, (obs ej GPS-larm)
Målgrupp: arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast och sjuksköterska som förskriver larm som hjälpmedel
Genomgång av aktuellt sortiment rullstolsdynor för vuxna Målgrupp: Arbetsterapeut och fysioterapeut/ sjukgymnast som förskriver rullstolar
Grundläggande utbildning vid förskrivning TENS-apparater
Målgrupp: Fysioterapeut/ sjukgymnast, sjuksköterska och läkare som ska förskriva TENS
Genomgång av aktuellt sortiment och förskrivningskriterier.
Målgrupp: Arbetsterapeut och logoped som förskriver hjälpmedel
Genomgång av förskrivningsprocessen för träningshjälpmedel. Visning av aktuellt sortiment och produktinformation.
Målgrupp: Fysioterapeut/sjukgymnast som förskriver hjälpmedel
Genomgång av förskrivningsprocessen för tyngdprodukter och aktuellt sortiment.
Syftet med utbildningen är att få kunskap om produktområdet tyngdprodukter, vem som är berättigad till förskrivning och hur utprovning av produkterna går till.Målgrupp: Arbetsterapeut och fysioterapeut/sjukgymnast
Grundutbildning om urinvägarnas fysiologi och anatomi, föreläsning med Maria Bertilsson.Målgrupp: Förskrivare av inkontinenshjälpmedel som saknar 7,5 hp i Inkontinens och kontinensbevarande vård.
Visma webSesam är Region Västmanlands förskrivar- och beställarstöd för tekniska hjälpmedel. I bakgrunden finns Sesam 2.0 som är det system som vi på Hjälpmedelscentrum jobbar i och några andra stödsystem. Denna utbildning finns i två versioner, en som kräver inloggning och avslutas med ett kunskapstest och när du klarat det kommer vi att skapa ett konto i systemet.Målgrupp: Beställare av hjälpmedel - Icke legitimerad personalOBS! Om du är extern användare måste du vara inloggad för att att kunna anmäla dig till denna kurs.
Visma webSesam är Region Västmanlands förskrivar- och beställarstöd för tekniska hjälpmedel. I bakgrunden finns Sesam 2.0 som är det system som vi på Hjälpmedelscentrum jobbar i och några andra stödsystem. När du genomfört denna utbildning som kräver inloggning. kommer vi när du meddelat oss din uppgifter skapa ett konto i systemet. Kursen tar 1- 1 1/2 timme.Målgrupp: Förskrivare av hjälpmedel - Legitimerad personalFörkrav: Godkänd i Förskrivning av hjälpmedel - Grund och Socialstyrelsens kurs - Förskrivning av hjälpmedel.OBS! Om du är extern användare måste du vara inloggad för att att kunna anmäla dig till denna kurs.
Visma webSesam är Region Västmanlands förskrivar- och beställarstöd för tekniska hjälpmedel. I bakgrunden finns Sesam 2.0 som är det system som vi på Hjälpmedelscentrum jobbar i och några andra stödsystem. När du genomfört denna utbildning som kräver inloggning. kommer vi när du meddelat oss din uppgifter skapa ett konto i systemet. Kursen tar cirka 1 timme.Målgrupp: Förskrivare av hjälpmedel - Legitimerad personalFörkrav: Godkänd i Förskrivning av hjälpmedel - Grund och Socialstyrelsens kurs - Förskrivning av hjälpmedel.OBS! Om du är extern användare måste du vara inloggad för att att kunna anmäla dig till denna kurs.
Genomgång av förskrivningsprocessen för överflyttningshjälpmedel. Visning av aktuellt sortiment och produktinformation.