MI-basutbildning i motiverande samtal - utifrån ett hälsofrämjande perspektiv

Arrangör

Lärcentrum

Målgrupp

Medarbetare inom Region Västmanland, privata vårdgivare med avtal med regionen och kommuner i Västmanland som i sitt arbete möter patienter med behov av levnadsförändringar samt har intresse för att arbeta med kvalificerade samtal vid livsstilsrelaterade sjukdomar, följsamhet av behandling, förebyggande hälsovård, återfallsprevention och beteendeinriktad behandling.

Innehåll/Beskrivning

Utbildningen följer MI- strukturen där teorier, färdigheter och övningar baseras på konceptet Motivational Interviewing utifrån beteendevetenskapliga grundprinciper.

Syfte

Syftet är att ge goda kunskaper och färdigheter i MI som metod samt erhålla färdigheter i att tillämpa MI som förhållningssätt vid professionella samtal och bemötanden. Utbildningen avser vidare att skapa förståelse i grundläggande beteendevetenskapliga principer inom motivationsprocesser, beteendeförändringar, strategier samt påverkande bestämningsfaktorer vid olika beteendemönster. MI är promotivt (befrämjande) hälsoarbete med betoning på livsstil och levnadsvanor.

Mål/lärandemål

Målet är att deltagarna efter genomgången basutbildning ska kunna genomföra professionella MI samtal genom ett beteendevetenskapligt förhållningssätt med goda insikter i grundläggande principer vid beteendeförändringar. Utbildningen avser även att inspirera till en god kommunikation på arbetsplatsen.

Medverkande/Föreläsare

Planering pågår infår 2020

Tidsåtgång

4 dagar, 2+2

Tid och plats

Planering pågår inför våren 2020

Övrig information

Förtäring
På Lärcentrum har vi ingen möjlighet att förvara eller värma medhavd mat.

Parkering
Vid ingång 40 gäller personalkort för parkering. För dig som inte har regionens personalkort finns betalparkering på andra sidan gatan mot Akuten eller andra parkeringsplatser på sjukhusområdet.

Kostnad

Planering pågår inför 2020

Kontaktperson vid Lärcentrum

Johanna Hyltberg, johanna.hyltberg@regionvastmanland.se

Längd: 32 h