Motiverande samtal enligt MET - fortsättningskurs*

Planering pågår inför 2020

Syftet är att ge fördjupad kunskap och färdighet i MI som metod samt erhålla färdigheter i att tillämpa MI som förhållningssätt vid MET med koppling till den praktiska verksamheten deltagarna har.

Målgrupp:

Vårdnära medarbetare i regionen, privata vårdgivare och medarbetare i kommunerna i Västmanland som genomgått kursen Motiverande samtal i kombination med MET (Motivational Enhancement Therapy).

Nyckelord: Förvaltningsvisa utbildningar

Arrangör

Lärcentrum

Målgrupp

Vårdnära medarbetare i regionen, privata vårdgivare och medarbetare i kommuner som genomgått kursen Motiverande samtal i kombination med MET (Motivational Enhancement Therapy).

Förkunskaper

Genomgått kursen: Motiverande samtal i kombination med MET (Motivational Enhancement Therapy).

Innehåll/Beskrivning

Fördjupning och uppföljning av deltagarnas användning av motiverande samtal i kombination med MET.  

Syfte

Syftet är att ge fördjupad kunskap och färdighet i MI som metod samt erhålla färdigheter i att tillämpa MI som förhållningssätt vid MET med koppling till den praktiska verksamheten deltagarna har.

Mål/lärandemål

Målet är att deltagarna efter genomgången utbildning skall ha en fördjupning i att kunna genomföra professionella MI samtal inom MET, Motivational Enhancement Therapy med goda insikter i beteendeförändringar. Utbildningen avser även att inspirera till en god kommunikation med klienter och anhöriga.

Tidsåtgång

1 dagar

Övrig information

Förtäring

Kaffe/te/frukt serveras på förmiddagen och/eller kaffe/te/kaka på eftermiddagen.

På Lärcentrum har vi ingen möjlighet att förvara eller värma medhavd mat.

Parkering

Vid ingång 40 gäller personalkort för parkering. För dig som inte har regionens parkeringskort finns betalparkering på andra sidan gatan mot akuten eller andra parkeringsplatser på sjukhusområdet.

Kontaktperson Lärcentrum

Johanna Hyltberg, utbildningssamordnare

johanna.hyltberg@regionvastmanland.se

Längd: 8 h